Radiologie și stomatologie Oravița

RADIOGRAFIE DENTARĂ 2RX

Imagistica 2D este o componentă de bază a diagnosticării dentare moderne.

Calitatea imaginilor, filmelor și opțiunile disponibile în tehnologia 2D sunt la un nivel tehnic și vizual foarte ridicat. Datorită inovațiilor tehnice de ultimă generație imaginile sunt de înaltă rezoluție și executate în timp foarte scurt, neinvazive atât pentru adulți cât și pentru copii.

PANORAMICĂ – OPG

Orice medic dentist ar trebui sa recomande o radiografie panoramica la prima vizita a pacientului, inainte de a face orice fel de tratament. In baza radiografiei panoramice, medicul si pacientul discuta despre planul de tratament care reprezinta pasii care trebuie urmati pentru rezolvarea tuturor problemelor dentare existente. Aceasta radiografie este imaginea de ansamblu a caviati bucale dar doar in plan 2D, cuprinde ambele arcade dentare si arata destul de precis , raportul dintilor cu formatiunile anatomice: sinusuri maxilare, canale mandibulare.

BITEWING

Surprinde pe un film coroanele dentare ale ambelor arcade dentare, precum si osul de suport al dintilor investigati; nu ofera informatii despre varful radacinilor dentare. Acest gen de radiografie dentara ofera informatii detaliate despre zona punctelor de contact dentare. conturul obturatiilor,carile care pot aparea la acest nivel, integritatea marginilor cervicale ale obturatiei, marimea pulpei si relatia ei cu cariile si obturatiile, inaltimea crestei alveolei.

RETROALVEOLARĂ

Imaginea radiologica prezinta doar cativa dinti de pe arcada dentara (3 – 4 dinti). Este un tip de radiografie ce ofera informatii precise, ofera cea mai fidela imagine, la scara 1:1 dar pentru zone limitate ale cavitatii orale. Acest tip de radiografie dentara este indicat pentru afectiuni dentare solitare, precum leziunile carioase, sau pentru verificarea unui tratament.

ARTICULAȚIE ATM

Este radiografia care oferă detalii asupra condilului mandibular şi a cavităţii glenoide. Este utilizată pentru stabilirea diagnosticului în caz de traumatism a discului interradicular, producerea de luxaţii, dislocări sau chiar fracturi la nivelul condilului mandibular.

Contact

Radiologie Dentară și Cabinet Stomatologic ORAVIȚA

Adresa: Str. Mitropolit Andrei Saguna nr. 49

Telefon: 0355 425 162 sau 0788218493

Program

Luni- Vineri: 09 – 17
Sambata: inchis
Duminica: inchis