Radiologie dentară Reșița

RADIOGRAFII 3D RDX

Radiografie dentară 3D: Cea mai nouă tehnologie pentru scanare DIGITALĂ Dentară.

Tehnologia Digitală Dentară 3D realizează imagini care arată o versiune 3D a cavității bucale a  pacientului. Acest nivel înalt de detaliere ne ajută să îmbunătățim cu 100% acuratețea diagnosticului.

Beneficiile tehnologiei de radiografie dentară 3D:

Diagnostic FOV 5×5

• Planificarea implanturilor individuale
• Extracții dentare
• Dinti
• Are o rezoluție de înaltă precizie a structurilor canalului și a parodontiului, folosindu-se cu precadere in tratamentele endodontice

Diagnostic FOV 6×8

• Diagnostic extins la unul din maxilare.
• Planificarea mai multor implanturi într-un singur maxilar.
• Realizarea de ghiduri chirurgicale.

Diagnostic FOV 8×8

• Imaginea regiunii maxilarului superior sau inferior.
• Diagnoticarea sinuzitei maxilare.
• Diagnosticul TMJ.
• Coloana vertebrală superioară și căile respiratorii.

Diagnostic FOV 8×15

• Imaginea atât a arcadelor dentare, cât și a sinusurilor maxilare
• Planificarea mai multor implanturi pe ambele arcade
• Ghiduri chirurgicale
• Diagnostic TMJ

RADIOGRAFII 2D

Imagistica 2D este o componentă de bază a diagnosticării dentare moderne.

Calitatea imaginilor, filmelor și opțiunile disponibile în tehnologia 2D sunt la un nivel tehnic și vizual foarte ridicat. Datorită inovațiilor tehnice de ultimă generație imaginile sunt de înaltă rezoluție și executate în timp foarte scurt, neinvazive atât pentru adulți cât și pentru copii.

PANORAMICĂ – OPG

Orice medic dentist ar trebui sa recomande o radiografie panoramica la prima vizita a pacientului, inainte de a face orice fel de tratament. In baza radiografiei panoramice, medicul si pacientul discuta despre planul de tratament care reprezinta pasii care trebuie urmati pentru rezolvarea tuturor problemelor dentare existente. Aceasta radiografie este imaginea de ansamblu a caviati bucale dar doar in plan 2D, cuprinde ambele arcade dentare si arata destul de precis , raportul dintilor cu formatiunile anatomice: sinusuri maxilare, canale mandibulare.

CRANIU LATERAL – CEPH

Teleradiografia laterala sau radiografia cefalometrica este o metoda de radiodiagnostic care ofera o imagine de ansamblu asupra structurilor osoase ale viscerocraniului si o parte din neurocraniu. Teleradiografia este un examen indispensabil in ortodontie, se pot face predictii asupra cresterii mandibulare a copiilor, permitand efectuarea unor masuratori ortodontice exacte si se pot determina modificarile care au aparut in timpul tratamentului ortodontic.

BITEWING

Surprinde pe un film coroanele dentare ale ambelor arcade dentare, precum si osul de suport al dintilor investigati; nu ofera informatii despre varful radacinilor dentare. Acest gen de radiografie dentara ofera informatii detaliate despre zona punctelor de contact dentare. conturul obturatiilor,carile care pot aparea la acest nivel, integritatea marginilor cervicale ale obturatiei, marimea pulpei si relatia ei cu cariile si obturatiile, inaltimea crestei alveolei.

RETROALVEOLARĂ

Imaginea radiologica prezinta doar cativa dinti de pe arcada dentara (3 – 4 dinti). Este un tip de radiografie ce ofera informatii precise, ofera cea mai fidela imagine, la scara 1:1 dar pentru zone limitate ale cavitatii orale. Acest tip de radiografie dentara este indicat pentru afectiuni dentare solitare, precum leziunile carioase, sau pentru verificarea unui tratament.

SAF – ORL

Aceasta investigatie radiologica se realizeaza pentrua a completa informatiilor aduse de radiografia de sinusuri maxilare atunci cand complexitatea afectiunilor pacientului o impune. Explorarea radiologica a sinusurilor fetei, mastoidelor si a stancilor temporale ne da relatii asupra pneumatizarii, configuratiei si intinderii cavitatilor dar si asupra proceselor patologice care se traduc radiologic prin modificarea transparentei, continutului cavitatii sinusale sau conturului lor osos.

ARTICULAȚIE ATM

Este radiografia care oferă detalii asupra condilului mandibular şi a cavităţii glenoide. Este utilizată pentru stabilirea diagnosticului în caz de traumatism a discului interradicular, producerea de luxaţii, dislocări sau chiar fracturi la nivelul condilului mandibular.